Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Kairó

Kairó hasznos tippek

Kairó, Egyiptom, Hasznos tippek

Hasznos tippek

Kairó, Egyiptom, Hasznos tippek

Éghajlat
Egyiptom időjárását a napsütés, a meleg és az igen száraz levegő jellemzi. Általában egész nyáron meleg van. A meleg évszak májustól októberig, a hideg novembertől áprilisig tart, de ilyenkor is 20 fok körüli az átlaghőmérséklet.

Időeltolódás
Egyiptom területére lépve 1 órával kell előreállítani az órákat.

Egészség
Az Egyiptomba utazók számára nincs kötelező védőoltás. A helyi gyógyszerészek általában jól beszélnek angolul, és gyakori panaszok orvoslására megbízható tanácsot tudnak adni. A leggyakoribb panasz a gyomorrontás, amely néhány egyszerűbb szabály betartásával könnyen elkerülhető. A csapvíz iható, de erősen klórozott, alíg élvezhető. A legjobb ellátást a magánkórházak nyújtják, de szolgáltatásuk színvonala ritkán éri el az európai szintet. Utazás előtt kössünk biztosítást.

Nagykövetség
Magyar Nagykövetség
29 Sári Mohamed Mazhar
Zamálek, Kairó
0020 2 735 6478

Pénz
Egyiptom hivatalos pénzneme az egyiptomi font (LE), váltópénze a piaszter. (1 Le = 100 piaszter)
A bankok pénteken és szombaton zárva tartanak, de a többi napon 8:30 - 14:00-ig, majd 18:00 - 21:00 vannak nyitva. Pénzt a sok helyen megtalálható pénzváltó irodákban, bankokban vagy a hotelekben válthatunk. Itt a hitelkártyákat is elfogadják, egyébként kevés helyen lehet vele fizetni. ATM-et sokfelé találunk.

Elektromosság
Az elektromos vezetékekben a feszültség 220 V. A csatlakozó megegyezik a Magyarországon használttal.

Internet
Kairóban több helyen találunk internet kávézót és a legtöbb hotelben is van internetezési lehetőség.

Telefon
Kairóban rengeteg nyilvános telefonfülkét találunk, ezek legtöbbször kártyával működnek, amelyeket kioszkokban, trafikokban és gyógyszertárakban vásárolhatunk meg. A mobiltelefonok átállnak a helyi hálózatra.

Posta
A legtöbb postahivatal 9:00 - 15:00-ig tart nyitva péntek kivételével minden nap. A piros postaládákba a belföldre szóló, a kékbe a külföldre küldött leveleket dobjuk.

Borravaló
A borravaló része az egyiptomi életnek. A legtöbb szállodai alkalmazott szinte ebből él, figyeljünk rá. Éttermekben a felszolgálásért 12%-ot automatikusan hozzáadnak a végösszeghez, ezen felül kb. 10% borravalót illik adni.

Közbiztonság
Egyiptom joggal büszke az alacsony bűnözésre. A külföldiek, ha betartják az alapvető szabályokat, és nem egyedül járják a félreeső vidékeket, nincs mitől tartaniuk. A zsúfolt utcákon és nevezetességek közelében ügyeljünk értékeinkre, zsebtolvajok előfordulhatnak.

Vám
A nem egyiptomban vásárolt árukból 200 cigaretta és 1 l alkoholos ital vihető be az országba. A videokamerát és számítógépet be kell jelenteni a vámon a Form D kitöltésével.

Forrás: Útitárs: Egyiptom

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!