Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

El-Azhar-mecset

Egyiptom, Kairó, Látnivalók

El-Azhar-mecset

Kairó, Egyiptom, Látnivalók
  • Cím: Cairo Governorate, Egyiptom

Az el-Azhar-mecsetet i.sz. 970-ben alapították a Fatimidák, hogy az új főváros el-Qahira (Kairó) vallási központja legyen. Ma az El-Azhar sejkje a legfőbb vallási vezető, és az egyetem a szunniták legrangosabb iskolája az egész világon.

A muszlimok, érkezzenek a világ bármely pontjáról ingyenes ellátást és oktatást kapnak az országban szétszórva működő egyetemen. Az iskolában nők is tanulhatnak, de csak a számukra fenntartott küldön fakultáson.

A Korán és az iszlám törvényei mellett számos hagyományos tantárgyat is oktatnak, nyelvtant, logikát és retorikát. Az 1960-as évek eleje óta pedig orvosi, mezőgazdasági, mérnöki és kereskedelmi tudományok is elérhetők.

Az eredeti mecsetből a sorozatos átépítések miatt csak keveset lehet látni. A kettős ívő Borbélyok kapuja a XVIII. századból való. Innen lépünk be a mecsetbe. Balra található a XIV. században épült medresze (iskola), jobbra a díszes mihrab, a Mekka irányát jelző falfülke. A mecset központi része a belső udvar, a szahn.El-Azhar-mecset
Kairó, Egyiptom
Copyright: ~twigs~   Forrás: flickr

Kairói Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!