Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Kopt negyed

Egyiptom, Kairó, Látnivalók

Kopt negyed

Kairó, Egyiptom, Látnivalók
  • Cím: Kom Ghorab, Misr Al Qadimah, Cairo Governorate, Egyiptom

A kopt negyed Kairó legősibb városrésze, és az Egyiptom Babülonjának nevezett i.sz. 3. századi római erődítmény falai között alakult ki. Szűk utcáival és szent helyeivel az egyiptomi főváros egyik legnyugodtabb része.

A kopt negyed egyik bejáratát két római kaputorony fogja közre, innen juthatunk el a Kopt Múzeumhoz és a Függőtemplomhoz.

A Kopt Múzeum a közel-keleti keresztény művészet történetét mutatja be. Különösen szép a déli szárny és a zárt belső udvar.

A Függőtemplom Kairó legszebb keresztény temploma. Az oszlopokkal elválasztott hajókat dongaboltozatú famennyezet fedi. A belső tér szépségét az elefántcsont berakásos oltárrács és a faragott márványoltár is emeli.

A Szent Barbara-templom Egyiptom egyik legszebb és legnagyobb temploma. Nevét arról a lányról kapta, akit saját apja vert halálra, mert kitartott a hite mellett.

A Szent Szergiusz-templomba néhány lépcsőn kell lemenni, mert építése óta az utca szintje megemelkedett. A legenda szerint az Egyiptomba menekülő Szent Család a templom alatti barlangban talált menedéket.

Kinek ajánljuk: Érdekes látnivaló.


Kopt negyed
Kairó, Egyiptom
Copyright: wemcg   Forrás: flickr

Kairói Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!