Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Kairó

Kairó közlekedés

Kairó, Egyiptom, Közlekedés

Közlekedés

Kairó, Egyiptom, Közlekedés

Légi közlekedés
A legtöbb Európai nagyvárost - Budapestet is - közvetlen repülőjárat köt össze Egyiptommal. Kairó nemzetközi repülőtere a várostól északkeletre, attól 20 km-re fekszik. A repülőtér 2 termináljából busszal és minibusszal juthatunk a belvárosba, a leggyorsabb azonban, ha taxival utazunk. A viteldíjban egyezzünk meg előre.

Vonat
A nagyobb városok közötti hosszabb távolságokra a vonat jobb választás mint a taxi vagy az autóbusz. Az első osztály általában kevésbé zsúfolt és az ülések és kényelmesebbek. A másodosztály valamivel kényelmetlenebb, viszont lényegesen olcsóbb.

Távolsági autóbuszok
Kairóból minden távolsági busz a Ramszesz pályaudvar mögül indul. A menetrendet általában csak arabul függesztik ki, de ebben sem lehet bízni. Jegyet az autóbuszállomásokon lehet venni.

Metró
A kairói metró tiszta, olcsó és biztonságos, de a városba látogatók számára csak néhány megálló bír jelentőséggel. Jegyet minden állomáson lehet venni.

Busz
A fehér, piros és kék színű városi autóbuszok elején arab írással tüntetik fel a viszonylat számát. A buszok ütött-kopottak és zsúfoltak, bár olcsók. Használatukat csak végső esetben javasoljuk.

Vízibusz és felukka
A Nílus is fontos közlekedési útvonal Kairóban. A vízibuszok fél óránként járnak a kopt negyed és az Egyiptomi Múzeumtól északra található Arab televízió épülete között.
A felukkák inkább szórakozásra valók. A legtöbb felukka a Garden City előtt szokott várakozni.

Iránytaxi
Az iránytaxik autóbusz- vagy vonatállomások környékén találhatók meg. A sofőrök hangos kiabálással jelzik, hogy merre mennek. A taxi addig nem indul, amíg meg nem telik.

Taxi
Kairóban a jellegzetes fekete-fehér taxi a leggyorsabb és legkényelmesebb. A járda széléről lehet leinteni őket. Előfordulhat, hogy menet közben a taxis más utasokat is felvesz. A törvény előírja a taxióra használatát, de azt szinte soha nem kapcsolják be. A viteldíjban egyezzünk meg előre.

Autóbérlés
Az ismert autókölcsönzők mint a Hertz, Avis vagy Budget irodái megtalálhatók a repülőtéren és nagyobb szállodákban is. Ügyeljünk arra, hogy Egyiptomban kevés közlekedési szabály van érvényben. Nem törődnek a sávokkal, szembemennek a forgalommal egyirányú utcában és a kereszteződésben is gondolkodás nélkül hátratolatnak. A vezetők dudálással és karmozdulatokkal jeleznek egymásnak.

Forrás: Útitárs: Egyiptom

Útvonaltervezés

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!